Zorgen over Syrië zetten beurzen lager

Zoals in veel nieuwsberichten als is geschreven, veroordelen de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië sterk de gifgasaanval in Syrië. Volgens deze leiders zit president Assad achter de aanval en zou deze gestraft moeten worden met een raketaanval. Rusland is het hier niet mee eens, het steunt het regime van Assad tegen de rebellen, en dreigt alle raketten uit de lucht te schieten.
De spanning die dit geeft is merkbaar in de markten. De aandelenkoersen zijn aan het dalen terwijl grondstoffen omhoog aan het gaan zijn. Dit is vooral risicopremie en sentiment wat op dit moment de commodities stuurt.

In Europa heeft de ECB afstand genomen van uitspraken van een van de raadgevende adviseurs die uitspraken had gedaan over het aanpassen van de negatieve rente die banken krijgen bij het stallen van geld bij de ECB. Een aanpassing van dit beleid zou een eerste stap kunnen zijn richting een algehele renteverhoging. Nu de ECB hier afstand van heeft genomen zakten de rentes op Europese staatsobligaties.

De Amerikaanse dollar daalde in waarde door zorgen over de hierboven beschreven onrust in Syrië. Het Britse pond was vrijwel onveranderd tegenover de euro.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.