Deze week hogere spot verwacht

De spotmarkt zal naar verwachting de komende week hoger uitkomen dan afgelopen week. Dit wordt vooral veroorzaakt door een lagere productie van wind, al is de productie nog altijd boven gemiddeld. De beschikbaarheid van kolencentrales in Nederland is inmiddels aan het oplopen: maar één kolencentrale is nog offline. Deze centrale zal eind van deze week weer online zijn als alles volgens planning verloopt.

De frontmaand november werd marginaal goedkoper. Voor de maanden oktober en november is de beschikbaarheid van kerncentrales in Frankrijk en België nog altijd laag. In Frankrijk is op dit moment slechts 40 GW beschikbaar. Als alles volgens planning verloopt zal de beschikbaarheid van kerncentrales in Frankrijk snel gaan stijgen tot 60 GW aan het einde van het jaar.

Lange termijn

Verderop in de curve is er dag op dag weinig veranderd. De opening was rond het slotniveau van één dag eerder. Aan het begin van de dag bewoog de markt eerst naar beneden, om uiteindelijk aan het einde van de handelsdag onveranderd te sluiten. De markt werd voornamelijk gedreven door de prijswijzigingen van de kolen- en gascurve.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.