Wederom noodvermogen ingeroepen door Tennet

Op de spotmarkt werd afgelopen vrijdag wederom noodvermogen ingeroepen. De onbalans werd met deze inroep opwaarts gecorrigeerd; er was dus sprake van een tekort aan stroom. De komende week wordt het koeler en neemt de productie van stroom via windmolens toe. Het is dan ook de verwachting dat de spotprijzen de komende week onder het niveau van de huidige week zullen liggen. De frontmaand, juli, werd marginaal duurder, veroorzaakt door hogere grondstofprijzen.

In België is Doel 4 offline gegaan,. De schade aan de centrale lijkt mee te vallen, op dit moment gaat wordt ervan uit gegaan dat men kan herstarten aan het einde van de dag.

Lange termijn

Aan de achterkant van de curve was het sentiment bullish. Dag op dag was er sprake van een stijging. Er was vooral sprake van een stijging van de prijzen bij opening. In de loop van de middag liepen de prijzen weer wat terug, waarmee een deel van de winst verdampte. Na de forse opmars, begonnen in maart dit jaar, corrigeerde de curve vorige week neerwaarts om vervolgens deze week rond de slotstand van vorige week te blijven staan.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.