Spanningen tussen Noord-Korea en VS zetten beurzen lager

De dreigende taal tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten heeft effect op de beurzen in de wereld. Handelaren houden niet van politieke spanningen; dit is slecht voor de internationale handel en dat werkt door in de koers.

Aan de andere kant is te zien dat markten die gezien worden als veilige havens, zoals goud en de Zwitserse franc, in trek zijn en een stijgende koers laten zien. Ook worden Duitse staatsobligaties en de Japanse yen als veilig gezien.

De productie in Frankrijk en Italië was hoger dan verwacht en dit komt beleggers in Europa goed uit. Met name Italië blijft een kwakkelende economie binnen de eurozone en groeicijfers zijn dan zeer welkom. Wanneer de gehele EU een stabiel draaiende economie heeft, zal de ECB mogelijk haar beleid gaan wijzigen.

De euro verloor aan waarde ten opzichte van de dollar, die wordt gezien als veilige haven bij internationale spanningen. Ook het Britse pond won aan sterkte doordat de Britse centrale bank heeft besloten de rente voorlopig laag te houden om de economie te stimuleren.

Valuta

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.