De rust is terug op de gasmarkt

Het lijkt er op dat veel partijen zich geen tweede keer wilden laten verrassen en het zekere voor het onzekere namen. Dat betekent in het algemeen, en ook nu, dat men eerder long dan short gaat zitten op de forecasts. Het is overdag een stuk warmer dan vorige week voorspeld werd, en dat leidde gisteren tot een flinke long op TTF. De hele dag scheerde de balancering op en in de oranje zone. Het was telkens op het randje. Toch leverde het geen enorme daling van de prijzen op.

De markt opende wel iets lager, maar kwam al snel van de bodem af en ging wat omhoog. Inmiddels ging de DA prijs terug naar 20.60 Eur/MWh. April handelde in eerste instantie omlaag en ging zelfs naar de 16.775 Eur/MWh om daarna snel te herstellen om op 17.60 Eur/MWh uit te komen. De markt is dus nog steeds zoekend naar evenwicht, maar wel op een ‘normaal” niveau.

 

Lange termijn

Hoewel er weinig opwaartse druk werd uitgeoefend op de curve, ging het niveau over de dag heen 0.05 aan de voorkant, en 0.10 Eur/MWh aan de achterkant omhoog. Waar deze stijging vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt er op dat de data van de afgelopen dagen toch wat invloed heeft en de markt wat meer doet oppassen voor al te lage prijzen. Dat is geen erg sterk argument, gezien de daling van de markt tijdens de hoge prijzen vorige week. Toch zien we zo snel geen andere verklaring.

 

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.