Prijs voor gas verder omhoog door olieprijs

De dag begon woensdag op een redelijk laag niveau na een enorme dip op dinsdag. Het duurde echter maar even voordat de markt weer enorm omhoog begon te gaan. De aanjager bleek opnieuw de olieprijs. Die zette de curve omhoog en de prompt ging er direct achteraan. Alle producten intra-maand gingen de lucht. Aan het eind van de dag begon echter de opwaartse druk wat af te nemen en sloot de voorkant wel hoger dan dinsdag, maar dat was vooral omdat dinsdag werd afgesloten met een flinke, tijdelijke, dip.

Lange termijn

Dinsdag sloot de markt een stuk lager dan het niveau waar het de hele dag op stond. Dit was vanwege de onduidelijkheid in de berichtgeving rond het opzeggen van de Iran-deal door de VS. Woensdag opende de markt weer op een ‘normaal’ niveau, om direct met de olieprijs mee omhoog te gaan. De stijging van de markt was vooral op de curve vanaf Win-18. De mate van stijging was minder dan die van olie. Het is vooral het sentiment dat de curve hoger zette.

Na publicatie van de olievoorraadcijfers door de Amerikaanse overheid ging de olieprijs even hard omhoog, om daarna weer net zo hard te dalen. De gasmarkt leek het op dat moment welletjes te vinden en ontkoppelde met de olieprijs. Het resultaat was dat de stijging wat minder was.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.