Powercurve omhoog door stijging grondstofprijzen

Aan de voorkant van de curve zijn de prijzen dag op dag gestegen. De voornaamste oorzaak voor deze prijsstijging is de weerupdate. Het is de verwachting dat met name de temperatuur de komende week onder het langjarig gemiddelde komt te liggen. Het gevolg hiervan is dat de vraag naar stroom stijgt in met name België en Frankrijk en daardoor ook de prijzen.

Daarnaast zorgen deze lager dan eerder verwachte temperaturen voor een hogere vraag naar gas met een hogere prijs als gevolg. Aangezien stroom in Nederland en ook België nog altijd voornamelijk wordt opgewekt via conventionele gas- en kolencentrales, werkt een prijsstijging van deze grondstoffen direct door op de powercurve.

Lange termijn

Verder op in de curve was er een bullish sentiment. Na een week van forse daling steeg de curve. De Cal 19 werd ruim 50 cent duurder. De voornaamste oorzaak voor deze prijsstijging is de gestegen kolenprijs. De powercurve staat sinds begin dit jaar onder druk. De Cal 19 begon het jaar nog op 39.70 en eindigde de handelsdag op 37.05 EUR.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.