Powercurve mee omhoog met grondstoffen

Op de spotmarkt zijn de prijzen nog altijd hoog voor de tijd van het jaar. Volgende week dalen de temperaturen echter, waardoor de vraag naar stroom ook wat lager zal komen te liggen. Daarnaast neemt de productie van stroom toe via renewables (met name wind). Dit zal volgende week de prijzen op de spotmarkt wat drukken. Van 16 juni tot en met 28 juni is de beschikbaarheid van kolencentrales in Nederland gereduceerd in verband met gepland onderhoud, de beschikbaarheid loopt terug

Aan de voorkant van de curve was het sentiment bullish. De frontmaand, juli, werd marginaal duurder. Dit werd veroorzaakt door hogere grondstofprijzen.

Lange termijn

Aan de achterkant van de curve was het sentiment bullish. Alle producten werden duurder en de spreads tussen de verschillende producten bleven redelijk stabiel. Wat opvalt aan de achterkant van de curve is dat de curve in backwardation staat (aflopende prijzen) tot en met Cal-21, maar dat Cal-22 duurder is dan Cal-21. De stijging was overigens slechts marginaal en de curve staat op het niveau van de opening van maandag.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.