Olieprijs omhoog door voorraadcijfers

De olieprijs daalde flink nadat BNP Paribas en Barclays de vooruitzichten voor de olieprijs flink naar beneden hebben bijgesteld. Paribas stelde de koers voor 2017 met $9 naar beneden bij tot $51, voor 2018 ging er zelfs $18 af tot $48 per vat. Ook Goldman Sachs waarschuwt voor een lage olieprijs. Met name in de VS is er een risico dat de prijs onder de 40 dollar zal uitkomen door de hoge voorraden en grote productie van schalie-olie.
Saoedi Arabië heeft aangegeven dat het in de maand juni minder olie heeft geproduceerd dan afgesproken onder het OPEC-akkoord. Het doel is om de oversupply in de markt tegen te gaan.

Aan het eind van de dag kwamen de voorraadcijfers van de Amerikaanse olie-industrie uit en die lieten opnieuw een veel grotere daling van de voorraden zien dan verwacht. Het zette de olieprijs op een hoger niveau, en vanmorgen opende de olieprijs ook hoger dan gisteren. Vanmiddag komende officiële cijfers uit en we zullen zien of deze de cijfers van de industrie bevestigen. Gaan de prijzen omhoog dan zal dit zeker een bullish beweging op olie geven. Toch zal dit tijdelijk zijn en zal de oversupply van dit moment de prijzen weer gaan drukken.

Kolen

De kolenprijs daalde gisteren opnieuw. Dit werd voornamelijk gedreven door de kolenprijs op de korte termijn. Het is de tweede dag op rij dat de kolenprijs daalt. De beweging van de kolenprijs ziet er nu uit als een correctie op de sterke stijging van vorige week. Of de trend nu aan het draaien is van stijgend naar dalend is nog niet duidelijk.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.