Olieprijs omhoog na voorraadcijfers VS

Olie

De olieprijs stond gisteren na publicatie van de olievoorraadcijfers door de industrie dinsdag de hele dag lager. Tegen half vijf, het moment van publicatie van de olievoorraadcijfers door de Amerikaanse overheid, ging de nerveuze markt al wat omhoog. De cijfers lieten een kleine daling van de ruwe olievoorraden zien en dat was totaal tegengesteld aan de cijfers van de industrie, die een stijging van 6 miljoen vaten liet zien. Het zorgde voor een stevige rally waarbij de olieprijs weer hoger sloot en uiteindelijk een slot van 79,28 USD/bbl liet zien. Zoals we eergisteren al meldden: de grens van 80,00 USD/bbl zal snel gebroken worden. Zeker met bullish nieuws als dat van gisteren.

Gisteren bleek uit het laatste olierapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat de groei van de vraag per dag ongeveer 0,1 miljoen vaten per dag minder is. Het is een gevolg van de stijgende olieprijs. Die stijging wordt onder andere veroorzaakt door een verminderde productie van de OPEC. Niet alleen door het akkoord over productievermindering, maar ook omdat Venezuela en Afrika minder produceerden. De markt wordt op dit moment dus continu gevoed met bullish drivers en zal volgens ons ook nog wel even doorstijgen. 85,00 USD/bbl deze zomer is zeker een mogelijkheid. Op het moment van schrijven stond de olieprijs al bijna op 79,50 UDS/bbl.

Kolen

De kolenprijs liet het gisteren even afweten en daalde. Op de beurs sloot de prijs voor Cal19 op 88,10 USD/ton. Op de forwardmarkt was dat 88,50 USD/ton. De prijs in de ochtend met de olieprijs mee, maar een echt herstel nadat de olieprijs omhoog ging bleef uit. Toch denken we dat de prijs snel boven de 90,00 USD/ton zal gaan sluiten. De energiemarkt is bullish en we zien dat niet snel veranderen.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.