Olieprijs gaat verder omlaag

Eergisteren konden de oplopende ruwe olievoorraden de prijs niet verder omlaag krijgen, maar gisteren ging de prijs weer verder omlaag. De prijs staat voorlopig nog wel dik boven de 72.00 USD/bbl. Het lijkt erop dat een dreigende handelsoorlog, en de daaruit volgende rem op de globale groei, zwaarder weegt dan de vrees voor het opzeggen van de nucleaire deal met Iran door de VS. Het volgde ook het sentiment van de andere markten die gisteren ook allemaal in het rood stonden.

Toch sloot de olieprijs niet lager, maar juist hoger. Aan het eind van de middag werd er in het Brent-olieveld een leiding afgesloten. Dit leidde er onmiddellijk toe dat de olieprijzen weer omhoog gingen. Daarnaast dreigt het IMF met het royeren van Venezuela als het niet voldoet aan de opgelegde herstelmaatregelen in het land. Dat zou zeker de export van olie uit het land raken en zorgt voor een lager aanbod. Zover is het nog niet, maar het geeft wel weerstand tegen het dalen van de olieprijs.

Kolen

De kolenprijs opende gisteren iets lager en sloot bijna op het zelfde niveau als eergisteren. Opvallend was dat de kolenprijs eergisteren wel met de dalende olieprijs mee omlaag bewoog, maar dat dit gisteren dus niet zo was. Ondanks dat de energieprijzen sterk gecorreleerd zijn, hebben ze natuurlijk wel hun eigen dynamiek. De stijgende trend van de kolenprijs in de Cal-19 zien we wel wat minder steil, maar de trend is nog steeds aanwezig.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.