Olie omhoog door druk VS

De olieprijs steeg gisteren langzaam om na een dipje aan het eind van de middag flink een flinke sprong omhoog te maken en uiteindelijk bijna 1,60 USD/bbl te stijgen naar 76,31 USD/bbl. Het werd veroorzaakt door de druk die de VS uitoefent op bondgenoten om deze ertoe te bewegen om de import van olie uit Iran begin november te staken. Dit omdat de VS eerder de nucleaire deal met Iran hebben opgezegd. Het is niet helemaal in lijn met het doel van de VS om de olieprijzen naar beneden te krijgen in verband met de verkiezingen voor het congres in de VS.

Dit komt boven op de zorgen om de olieproductie van Venezuela, die opnieuw minder lijkt te gaan worden.

Het dipje in de prijs in de namiddag werd veroorzaakt door Saoedi-Arabië, dat lieten weten in juli een recordhoeveelheid olie te willen gaan produceren. Waarschijnlijk om de afnemende export van Iran op te gaan vangen.

Kolen

De kolenprijs zit weer in de lift. Tot het middaguur gisteren ging het wat zijwaarts, maar daarna ging de prijs gestaag omhoog om uit te komen op 86,70 USD/ton. Het is een herstel na de fikse daling van afgelopen vrijdag. Alle signalen wijzen, ondanks de daling van vrijdag, omhoog.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.