Olie herstelt na onverwachte afname voorraden

De olie staat op het laagste punt in twee weken door de combinatie van de nieuwe handelsbeperkingen tussen China en de VS en een verwachte toename van de olievoorraden in de VS.

Als de landen het niet eens kunnen worden en door blijven gaan met de heffingen, kan dit nadelige gevolgen hebben voor de wereldeconomie en daaropvolgend de vraag naar olie. De prijs daalde van tegen de 68 dollar per vat tot onder de 67 dollar, een daling van ruim 1.5%.

Onverwacht: de olievoorraden namen af met 4,6 miljoen vaten tegenover een verwachte stijging van 0,2 miljoen. De olieprijs herstelde direct tot boven de 68 dollar per vat.

Hier komt bij dat de oliemarkt op dit moment erg veel long-posities kent: in totaal boven de 600 miljoen vaten. Hierdoor is het voor verkopers in de markt lastiger om kopers te vinden, veel partijen hebben al grote voorraden. Dit geeft een bearish sentiment aan de oliemarkt.

Kolen

In lijn met de andere commodity’s kon de kolenprijs niet achterblijven. Ook hier geldt dat als er minder staal en aluminium vanuit China naar de VS komt, de vraag naar kolen zal dalen. Door de nieuwe sancties zal dit effect mogelijk nog groter zijn dan eerst verwacht en de prijs daalde daarmee van 77.50 dollar per ton naar onder de 76 dollar.

 

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.