Hoge olievoorraden VS zetten marge raffinaderijen onder druk

Olievoorraden, amerika concurrent opex

Amerikaanse raffinaderijen zoeken nieuwe markten in Mexico en Zuid-Amerika. De Amerikaanse markt lijkt verzadigd met olievoorraden.

olieprijs

Olie

De olieprijs steeg woensdag lichtelijk op hoop dat de OPEC binnenkort met een overeenkomst kan komen om de productiebeperking te verlengen. Interessanter is dat Amerikaanse raffinaderijen nieuwe markten zoeken in Mexico en Zuid-Amerika aangezien de Amerikaanse markt verzadigd lijkt met olievoorraden. Zoals woensdag bleek in de voorraadcijfers, neemt de ruwe olievoorraad af, maar stegen de verwerkte producten. In de zomer is het zo geheten “driving season”, wanneer Amerikanen veel kilometers afleggen om op vakantie te gaan. Normaal verdienen raffinaderijen aan deze maanden, maar met de hoge voorraden staat dit onder druk.

De nieuwe decreten die president Trump vrijdag heeft ondertekend om offshore productie te vergroten, heeft weinig invloed op de markt. Door dit decreet mag er bijvoorbeeld bij de noordpool naar olie worden geboord, wat strikt verboden was onder president Obama. Op dit moment is het echter economisch gezien nog niet interessant om dit te ondernemen.

kolenprijs

Kolen

De kolenmarkt bewoog nauwelijks op vrijdag. Er was ook geen nieuws dat richting kon geven aan de prijzen. Het is uitzonderlijk dat er een dag geen nieuws komt uit China of India, waarop kolenhandelaren krampachtig reageren.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.