Gasprijzen: spot omhoog, curve omlaag

Gasprijzen

Hoewel we nu bijna in de zomervakantie zitten en de vraag van huishoudens naar gas erg laag is, loopt de industriële vraag, die inclusief de vraag van elektriciteitscentrales is, op. De vraag ligt in elk geval boven het gemiddelde van de afgelopen vier jaar. Bovendien zijn de injecties in storages flink opgeschroefd; men ligt flink achter op schema.

Het zorgde er gisteren voor dat de prijzen voor DayAhead en Balance of Month, ondanks het warme weer, verder opliepen. Dit was overigens aan het eind van de handelsdag. Toch worden de prijzen de komende dagen wat omlaag verwacht. Er is flink wat LNG onderweg naar Europa en dat zou de prijzen op korte termijn moeten gaan drukken.

Lange termijn

De prijzen op de curve liepen in de ochtend weer wat op. Halverwege de middag ging de olieprijs plots flink omlaag en dat zorgde ervoor dat de gasprijs flink mee omlaag ging. Toch viel de daling aan het eind van de handelsdag mee. Een hoge kolenprijs en een iets dalende euro gaven voldoende weerstand om een fikse daling te voorkomen.

gas

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.