Gasprijs blijft erg hoog

Het GTS-systeem begon de dag redelijk gebalanceerd. Het systeem ging echter vrij snel richting short waar het een groot deel van de dag bleef hangen. De vraag was hoger dan voorspeld, hoewel de flow op Emden weer op normaal niveau was. Het korte onderhoud aldaar was volgens planning afgerond. Ook waren de diverse storages aan het onttrekken. In de loop van de dag liepen de korte termijn prijzen toch behoorlijk op. Voor volgende week is de weersverwachting boven normaal, maar toch had dat niet het voorspelde effect op de prijzen.

Lange termijn

De gasmarkt opende sterk in de ochtend: in lijn met de nog steeds doorstijgende kolenprijs en powerprijzen kon gas niet achter blijven. De grootste stijging was aan de voorkant, mei en juni stegen met ongeveer 50 cent ten opzichte van gisteren. Opmerkelijk was ook de stijging van 40 cent op de Winter18/19, meestal is deze minder gevoelig voor stijgingen.

Ook de wisselkoers met de Britse pond was zwakker, waardoor er meer Britse handelaren op TTF aan het kopen waren. De achterkant van de curve steeg licht mee, hoewel hier de stijgingen beperkt bleven tot ongeveer 10 cent in vergelijking met donderdag.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.