Gasmarkt corrigeert omlaag

De weersvoorspellingen laten koud weer zien voor volgende week, maar daarna is het een stuk minder koud en bovendien zijn de voorspellingen na volgende week niet erg zeker. Ook speelt mee dat het vooral in ons deel van Europa koud is. In het Oostelijk deel van Europa is het een stuk warmer. Dit zorgde er gisteren voor dat de prijzen op de prompt flink onderuit gingen. Halverwege de middag kwam er echter wel wat weerstand.

Maandag zal de Bergermeer storage behoorlijk beperkt zijn voor zowel injecteren als onttrekken van gas. Het gaf even een bullish impuls aan de markt die op dat nieuws iets opveerde. Verder was de dag behoorlijk bearish. We houden het erop dat de markt wat zijwaarts zal gaan bewegen, maar denken ook dat er weinig voor nodig is om de prompt flink hoger te zetten.

Lange termijn

Ook de lange termijn ging behoorlijk omlaag. De kolenprijs bewoog de hele dag zijwaarts, maar de olieprijs ging flink omlaag op de olievoorraadcijfers van de Amerikaanse olie-industrie die nabeurs in de VS dinsdag werden gepubliceerd. Het lijkt erop dat met het verdwijnen van de berichtgeving rondom de OPEC-meeting vorige week ook de bullish impulsen verdwenen zijn. Het haalt ook flink wat weerstand weg onder de gascurve. De markt was dus bearish.

Toch is de markt erg nerveus. We denken dat een kleine, bullish, verandering van de weersvoorspelling al genoeg is om de markt weer flink omhoog te jagen. En zoals we al eerder lieten weten, deze bewegingen worden flink ondersteund door hedgefunds die hun trade-automaten aan het werk zetten.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.