Gas volgt olieprijs, maar sluit toch licht lager

Vandaag wordt er in de Tweede Kamer gestemd over de aanpassing van de gaswet. Deze aanpassing moet het mogelijk maken om een snellere afbouw van de gaswinning mogelijk te maken. Het is op dit moment nog niet bekend hoe snel deze afbouw plaats zal vinden. Meer wordt in augustus duidelijk bij de bekendmaking van het winningsplan.

Korte termijn

De DayAhead schoot bij opening onmiddellijk omlaag met de prijzen in de Win18, maar liet herstel zien aan het einde van de dag toen de Win18 ook weer omhoog ging met de olieprijs. Uiteindelijk sloten alle prijzen intramaand ongeveer 0.10 Eur/MWh lager. Er was niet veel gaande. Het is wachten of het onderhoud aan de interconnector, dat morgen begint, enig effect heeft.

Lange termijn

De voorkant van de curve, Q3-18, Win18 en Sum19, bewogen met de olieprijs mee omlaag en later weer terug omhoog. Aan het eind van de dag verloor de voorkant 0.10 Eur/MWh ten opzichte van vrijdag en sloot de achterkant van de curve onveranderd. De backwardation loopt er dus uit en dat zal nog verder gaan denken wij.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.