Franse regering zet verlaging kerncapaciteit door

De spotprijzen, APX en Belpex, zijn gedaald ten opzichte van een dag eerder, maar ook ten opzichte van vorige week. De prijzen dalen, omdat de temperatuur daalt en hierdoor de vraag naar stroom door koelinstallaties afneemt. Daarnaast is er meer windproductie dan normaal is voor de tijd van het jaar, wat ook een bearish effect heeft op de prijzen. De frontmaand augustus opende stevig, gesteund door hogere kolenprijzen. Gedurende de dag daalde de prijs echter weer terug naar het niveau van een dag eerder.

Lange termijn

Verder op in de curve was het sentiment bij opening bullish, dit door een gestegen kolenprijs. De powerprijzen openden op basis hiervan ook boven de slotkoers van de vorige werkdag. Aan het einde van de dag daalden de prijzen echter gestaag en de slotkoers ligt zelfs onder het niveau van afgelopen vrijdag.

De Franse minister Hulot heeft bevestigd dat men, net als de vorige regering, overweegt de uitfasering van de kerncentrales te gaan versnellen en kijkt naar 17 reactoren om die voor 2025 definitief te sluiten. Hiermee steunt de nieuwe regering het idee van de vorige regering. Het doel is om het aandeel van kernenergie te verlagen van 75 procent naar 50 procent. De markt reageerde hier niet echt op, omdat dit al een wens was van de vorige regering en omdat het uitvoeren van dit plan pas echt impact zal hebben na 2020.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.