Flinke daling in de olievoorraden

Gistermiddag kwamen de voorlopige olievoorraadcijfers van de API naar buiten en deze lieten een daling zien van ruim 10 miljoen vaten, veel meer dan de verwachte daling van 2,5 miljoen vaten. De markt reageerde hierop door te stijgen tot iets boven de 50 dollar. Ook kwam er bullish nieuws uit de markt: Saoedi-Arabië wil de productie terugbrengen naar 6,6 miljoen vaten per dag, een daling van 1 miljoen ten opzichte van juli 2016. Binnen de OPEC heeft ook Nigeria aangegeven de productie te willen stabiliseren. Dit land had een uitzonderingspositie en heeft de productie in de afgelopen maanden opgevoerd.

Bearish risico komt er uit de Verenigde Staten. Zodra de olieprijs boven de 50 dollar per vat staat, wordt het voor schalie-olieproducten lucratief om te gaan produceren, wat de olieprijs weer kan drukken.

Kolen

De kolenprijs is gisteren vlak gesloten. Ten opzichte van één dag eerder is er dus niet veel veranderd. Zeker in vergelijking met de andere commodities was er wel sprake van aardig wat volatiliteit tussen de 72 en 73 USD per ton. De opening vandaag is licht bullish.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.