Fed verhoogt rente tot 2%, wat doet de ECB vandaag?

Euro ECB

Het gaat donderdag een interessante dag worden voor de economieën in deze wereld. Ten eerste komt president Trump vandaag bijeen met zijn adviseurs om te praten over de handelssancties tegen China. Een aantal weken geleden werd hierover gesproken, er is alleen nog geen besluit over genomen. Daarnaast komt de ECB ook samen om te beslissen of het grote stimuleringsbeleid van de centrale bank aangepast moet worden. Mogelijk komt er aan het einde van 2018 een einde aan het opkopen van staatsobligaties of een flinke reductie. De Fed heeft woensdagavond besloten om de rente te verhogen met 0,25 procentpunt als teken dat het goed gaat met de Amerikaanse economie.

Ten slotte heeft de Britse premier May groen licht gekregen om door te gaan met de huidige onderhandelingen met de EU over de Brexit, waarbij ze meer vrijheid heeft gekregen van het Britse parlement. Daarnaast heeft het parlement gestemd dat het niet per se toegang hoeft te houden tot de Europese interne markt. In dat geval zou het akkoord moeten gaan met vrij verkeer van personen, juist de reden waarom er voor de Brexit is gestemd.

Het Britse pond zakt verder weg tegenover de euro, handelaren zien liever dat het VK bij Europa blijft. De Amerikaanse dollar is stabiel.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.