Europese markten na lange tijd weer positief

Euro ECB

De Europese beurzen lieten positieve cijfers zien op maandag, voornamelijk gedreven door banken en bedrijven die opereren op het continent. Door de verwachte rentestijging van de ECB waren de aandelen van banken in trek. De sterke euro maakt bedrijven die exporteren naar buiten de EU minder interessant, maar dit werkt juist in het voordeel van bedrijven die aan klanten binnen de EU leveren.

President Trump heeft gesproken met de leiders van China en Japan om de situatie rondom Noord-Korea te bespreken. De drie landen zijn het er over eens dat het Stalinistische land zijn kernwapens moet inleveren, maar verschillen van mening over het beleid. China is een van de weinige landen die nog relaties onderhoud met Noord-Korea, hoewel deze ook zijn bekoeld.

Ook werd er gesproken over handelsrelaties, China is als grote producent niet te spreken over het protectionistische beleid van president Trump. Deze gesprekken zijn een aanloop naar de G20-bijeenkomst later deze week in Duitsland.

De Britse pond verloor wat aan waarde ten opzichte van de euro, terwijl de dollar na de recentelijke verliezen wat terrein terug won.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.