ECB en Fed bepalen de beurscijfers

Euro ECB

Investeerders verwachten een renteverhoging van de Fed en een afbouw van de stimuleringsmaatregelen van de ECB.

De Amerikaanse beurzen waren gisteren nog positief gestemd door de toespraak van Fed-president Yellen op woensdag. Ze gaf aan dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie er goed uitzien en dat de stimuleringsmaatregelen langzaam maar zeker zullen worden afgebouwd. Een renteverhoging lijkt er ook aan te komen, maar het is nog niet duidelijk wanneer. Dit hangt deels af van de inflatie. Die is op dit moment lager dan wat de Fed als doel heeft.

De komende weken zal er ook worden gekeken naar de jaarcijfers van veel grote bedrijven. Dit kan een zorgen voor intradag volatiliteit als bedrijven minder presteren dan verwacht.

Volgens berichten van de Wall Street Journal lijkt de ECB de stimuleringsmaatregelen ook af te gaan bouwen. President Draghi zou hier volgens de krant in september meer duidelijkheid over geven, om in 2018 daadwerkelijk de stimulering te reduceren.

Opvallend is op dit moment de koers tussen de euro en het Britse pond. Voor de tweede dag op rij verloor de euro terrein ten opzichte van het pond en in die twee dagen was de grootte van de daling er een die we al een tijd niet gezien hebben. Hoewel de trend nog zeker niet gebroken is, tekent een afzwakking van de trend op langere termijn zich inmiddels wel af.

valuta

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.