CEO Bernard Wilmet: ‘Klant bepaalt welke features wij ontwikkelen’

Bernard Wilmet

Sinds mijn start drie maanden geleden ben ik zo enthousiast aan de slag gegaan, dat ik bijna zou vergeten mij voor te stellen. Daar is dit weblog een goede plaats voor. Mijn naam is Bernard Wilmet en ik mag als CEO ons bedrijf Powerhouse naar een nieuwe fase begeleiden.

Digitale marketing en e-commerce is de rode draad in mijn werk. In 2002 ben ik DVDPost.be begonnen, de Belgische Netflix. Ook Seashop.be is één van mijn start-ups. Daarna heb ik directiefuncties vervuld bij Tictacpoto.com en Photobox.com, beide actief in digitale fotoproducten. Voor DPD, de wereldwijde pakketdienst, heb ik de online parcelshop gelanceerd en bij Delhaize heb ik de integratie van digitale platformen begeleid.

Innovaties

Voor Powerhouse is mijn topprioriteit het elan van de start-up cultuur terug te brengen in onze organisatie. Korte beslislijnen en meer innovaties voor een snellere ontwikkeling. Ik ga dan vooral ook bij onze klanten kijken, om te leren hoe zij ons platform gebruiken. De klant moet bepalen welke features wij ontwikkelen. Daarom zie ik enorm uit naar de lancering van ons nieuwe handelsplatform INNI, in januari.

Facilitator

De tweede prioriteit is onze internationale groei. Binnenkort maken we een start in Spanje met vijf medewerkers. Ons nieuwe platform is geschikt om ingezet te worden door partners en dat maakt een snellere groei mogelijk, zeker internationaal. Daarom zie ik Powerhouse ook als echte facilitator, als solution provider, dus veel meer dan een energieleverancier.

De overstap naar de markt van utilities lijkt groot, al heb ik projecten gedaan bij Shell en later bij Essent. Een expert van de sector ben ik zeker niet, maar ik heb veel geleerd in andere sectoren en kan deze ervaring voor Powerhouse goed benutten.

Digitale pet

Entrepreneurship spreekt mij aan en uit interesse heb ik mij in de hotellerie gestort. Ook met een digitale pet natuurlijk, want kamers worden online geboekt. Ik heb meerdere hotels gehad en onlangs één verkocht. Een business partner runt de organisatie, dus mijn bemoeienis beperkt zich tot af en toe een ontbijtje in het weekend.

Ik woon net buiten Brussel, maar heb voor door de week een appartement in Amsterdam. Zo zit ik dicht bij de ontwikkelaars, een geweldig, zeer internationaal team van 75 mensen. Maar zo is ook Almere dichtbij, waar we met 70 mensen de dagelijkse operatie runnen.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.