Alle blikken gericht op de OPEC-meeting

Vandaag staat in het teken van de OPEC-meeting in Wenen. Het belangrijkste onderwerp is een verlenging van de overeenkomst om de productie te beperken tussen OPEC, Rusland en nog een paar andere grote olieproducerende landen. De vraag is of de huidige overeenkomst wordt verlengd met 3, 6 of 9 maanden. De verwachting is dat de deal wordt verlengd met 3 maanden ingaande april 2018 en met name Rusland wil dan in juni de deal evalueren.

De prijs voor Brent olie stond gisteren de hele dag lager. In de namiddag werden de olievoorraadcijfers van de Amerikaanse overheid gepubliceerd en die lieten een iets grotere daling dan verwacht zien. Dit was in tegenstelling met de cijfers een dag eerder van de Amerikaanse olie-industrie. Het leidde tot een kortstondige opleving van de olieprijs die kort positief stond. Na een uur ging de prijs weer omlaag om ten slotte precies 0,50 dollar per vat lager te sluiten. Vanmorgen stond de prijs wel hoger dan de sluiting van gisteren. We verwachten wat nervositeit in de markt vandaag.

Kolen

De kolenprijs dreigde eergisteren wat te gaan wegzakken en opende gisteren lager. Gedurende de dag handelde de prijs echter langzaam omhoog en sloot ongeveer op het niveau waar het maandag sloot. Het bevestigt ons idee dat de markt weer langzaam aan het aantrekken is om op korte termijn weer echt te gaan stijgen.

Bel mij
terug
Vul uw gegevens in. Wij nemen contact met u op.